Scroll for Process

St Edward’s Close

A single family dwelling designed to respond to contextual constraints, both in terms of size and form while also creating a unique home with a high level of quality.

  • Measures have been taken to ensure the proposal fits with the contextual garage typology.
  • Located in a sensitive area with a history of planning objections and refusals.
  • Private Client
  • Current Status: Planning Permission Granted

Process

The interior of the house is derived from circular modules that are conceptually inserted into the plan to create 2 bedrooms, 1 bathroom and a large living room, a garden and a central courtyard. The circular theme results in a uid yet highly original series of spaces.

The glazed courtyard and garden allow the living spaces to be ooded in light. The scheme intends to create a deliberate feeling of continuity between indoor and outdoor spaces.

Ground Floor Plan

Roof Plan

Section

Section

Section

Elevation

Elevation

Axonometric

Axonometric